ANUNT CONSULTARE PUBLICA STRATEGIA PENTRU TRANZITIA DE LA CARBUNE A VAII JIULUI SI PLANUL DE ACTIUNE

System Administrator

 

Ministerul Fondurilor Europene îndeplinește rolul de coordonator național pentru implementarea Inițiativei Valea Jiului. Această inițiativă a fost dezvoltată în contextul lansării de către Comisia Europeană, la 11 decembrie 2017, a Platformei  pentru regiunile carbonifere în tranziție, care are ca scop dezvoltarea proiectelor și strategiilor pe termen lung, ca răspuns la provocările sociale și de mediu cu care se confruntă aceste regiuni.

 

Proiectul „Strategia pentru tranziția de la cărbune din Valea Jiului” este realizat cu finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul de Sprijinire a Reformelor Structurale și în cooperare cu Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene.
Consultantul PricewaterhouseCoopers a finalizat elaborarea unei versiuni avansate a Strategiei pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului (2021-2030) și a Planului de Acțiune aferent.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar al acestui contract dar și de coordonator național pentru Inițiativa Valea Jiului, anunță inițierea procesului de consultare publică privind cele două documente menționate.
Observațiile și recomandările se primesc la adresa de e-mail valea.jiului@mfe.gov.ro până la data de 24 mai 2021”

 


Close Search Window