Strategia de dezvoltare 2007-2013

Dezvoltarea este un concept larg utilizat începând cu al doilea razboi mondial. Exista multe teorii care se concentreaza asupra celei mai bune metode de a realiza dezvoltarea, însa cheia dezvoltarii durabile consta în „acceptanta clientului”, adica în satisfacerea necesitatilor pe care cetatenii le percep si în solutionarea problemelor care le afecteaza viata. Prin urmare, daca prin definitie dezvoltarea durabila este aceea care face legatura între generatii, înseamna ca generatiile de azi vor hotarî viitorul celor care urmeaza, iar ceea ce doresc oamenii pentru urmasii lor nu putem realiza decât cu
consultarea lor, cu colaborarea lor si,mai ales,cu acceptul lor.

Principiul programarii este unul din elementele esentiale ale operationalizarii Fondurilor Structurale si se refera la pregatirea planurilor multianuale de dezvoltare, care se realizeaza pe baza deciziilor luate în parteneriat cu Statele Membre printr-o serie de etape succesive. Planurile trebuie realizate de jos în sus pentru a cuprinde necesitatile reale, identificate obiectiv.

În timpul elaborarii planului strategic al comunitatii s-a pornit de la necesitatile locale, care au fost împartite pe domenii de interes cu scopul delimitarii domeniilor de cuprindere a strategiei, care mai apoi sa fie integrate în strategiile de dezvoltare ale judetului Hunedoara.

Planul strategic de dezvoltare social-economica a municipiului Petrosani a fost elaborat în mod participativ, prin implicarea reprezentantilor tuturor grupurilor social demografice din comunitate. Participarea populatiei la elaborarea planului strategic de dezvoltare social-economica va contribui la cresterea spiritului de initiativa a oamenilor din comunitate, la implicarea paturilor vulnerabile în procesul de luare a deciziilor si la responsabilizarea comunitatii pentru deciziile luate si pentru întreg procesul de dezvoltare.

Totodata, implicarea tuturor actorilor din comunitate va spori gradul de dezvoltare a parteneriatului dintre administratia publica locala, organizatiile comunitare si businessul privat în directia solutionarii problemelor comunitare.

ELABORAREA STRATEGIEI

Strategia de dezvoltare a Municipiului Petrosani a fost elaborata participativ de catre liderii comunitatii, membrii comunitatii si alti parteneri în colaborare cu Agentia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere – Colectivul zonal Petrosani.

Documentul ce contine strategia de dezvoltare a Municipiului Petrosani a fost impartit in 5 parti pentru a-l face mai usor accesibil pentru vizualizare / descarcare:

::. Partea 1 
::. Partea 2 
::. Partea 3 
::. Partea 4 
::. Partea 5 

ACTUALIZAREA STRATEGIEI

::. Directii strategice 

::. PLANUL DE ACTIUNI PENTRU PERIOADA 2007-2013 revizuit 

::. PLANUL DE ACTIUNI PENTRU ANUL 2010 

::. PLANUL DE ACTIUNI PENTRU PERIOADA 2014-2020
Comments are closed